Registrations have closed.
World Fish Migration Day at Kornwerderzand, the Afsluitdijk (NL)

World Fish Migration Day at Kornwerderzand, the Afsluitdijk (NL)

46 46 people viewed this event.

Wereldvismigratiedag in het Afsluitdijk Wadden Center

Op zaterdag 21 mei kun je Wereldvismigratiedag vieren op de Afsluitdijk. Samen met 400 andere evenementen, vragen we op deze dag wereldwijd aandacht voor het lot van trekvissen. Trekvissen hebben het moeilijk omdat hun zwemroute tussen zoet en zout water veel hindernissen bevat, zoals dijken en dammen.

Bij het Afsluitdijk Wadden Center (AWC) kunt je op deze dag van alles beleven. De expositie in het gebouw is gratis te bezoeken; hierin kom je veel te weten over de Vismigratierivier die nu bij de Afsluitdijk wordt gebouwd. Ook draait er een speciale film “Nederland onder water” en nemen gidsen je mee het dak op om te turen over de Waddenzee en het IJsselmeer. Kinderen kunnen naar vissen speuren, een selfie maken met een knuffelsteur, zich laten schminken als een vis of er eentje in 3D beschilderen. Het wordt een gezellige dag voor de hele familie; zo is er uitleg over de reis van trekvissen en het monitoren, wandelen naar het nieuwe uitkijkpunt van de Vismigratierivier, uitleg over de reis van trekvissen.

Visvlaggenwedstrijd

Rond 16.30 uur maken gedeputeerden Avine Fokkens-Kelder (provincie Fryslân) en Cees Loggen (provincie Noord-Holland) via een livestream de Nederlandse winnaars bekend van de internationale Visvlaggenwedstrijd onder basisscholen. Door een vlag te maken van hun favoriete trekvis vragen kinderen aandacht voor de zwemroutes van trekvissen.

Vismigratierivier

Op dit moment wordt bij de Afsluitdijk gebouwd aan de Vismigratierivier; een doorgang door de dijk die het zoete en zoute water natuurlijk met elkaar verbindt. De rivier maakt de weg vrij voor trekvissen, zodat zij kunnen paaien en opgroeien in zoet water.

Kijk op www.deafsluitdijk.nl of www.worldfishmigrationday.com voor meer informatie.

Additional Details

Online Event - Yes

Country - The Netherlands

Name of contact person - Ester Sibelt

 

Date And Time

2022-05-21 @ 12:00 (GMT+0000) to
2022-05-21 @ 18:00 (GMT+0000)
 

Event Types

Share With Friends